search icon

Επιχειρήσεις

Pimco: Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την Eurobank

Οι Αμερικανοί επισπεύδουν τις εξελίξεις - Αγόρασαν πακέτο 2 εκατ. μετοχών στα €0,855

Πακέτο αξίας €1,7 εκατ. άλλαξε «χέρια» στις μετοχές της Eurobank στην τιμή των 0,855 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ, η διακίνηση του πακέτου που έγινε με μικρή έκπτωση από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή συνδέεται με την συμφωνία μεταξύ της Pimco – Εurobank.

Πωλητής των μετοχών φέρονται τα funds του Fairfax (P. Watsa ) και αγοραστής η Pimco. Aν και το deal προέβλεπε την αύξηση του ποσοστού της Pimco σε δεύτερη φάση – μετά την απόκτηση της FPS – φαίνεται πως οι Αμερικανοί επισπεύδουν τις εξελίξεις. Το σημερινό ποσοστό της Pimco στην Eurobank είναι 5,1% και αναμένεται να φθάσει τουλάχιστον σε 10%.

Συνεπώς, οι συναλλαγές της Pimco αναμένονται να έχουν και συνέχεια το επόμενο διάστημα καθώς τα 2 εκατ. μετοχές είναι μόλις 0,05%.

Άλλωστε, η πώληση των πακέτων από τη Fairfax αφορά και την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στα μέσα Νοεμβρίου από τον Ινδο- Καναδό επενδυτή καθώς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αφού διαθέτει την Eurolife.

Η συμφωνία μεταξύ της Eurobank – Pimco θεωρείται κλεισμένη και το μόνο που μένει είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για το project «Ηρακλής», όπου θα οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του deal. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει περί τα τέλη του μήνα

Exit mobile version