(upd) Εγκρίθηκε από το Eurogroup Working Group – όπως αναμενόταν – η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, καθώς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του Μαρτίου.

Με την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ το υπουργείο Οικονομικών θα επιταχύνει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους Δημοσίου προς ιδιώτες.

Στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει την δόση του πρώτου τριμήνου ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται και η έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα στις 20 Μαΐου θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

“Στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ και άνοιξε ο δρόμος για τα  6 δισ. της δόσης που αναμένεται να εγκριθεί από το Eurogroup της 13ης  Μαΐου.  Έγινε θετική αποτίμηση της υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και υπήρξαν σαφείς αναφορές στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος”, αναφέρει  η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.