Κατακόρυφη πτώση του πληθωρισμού σημειώθηκε τον Αύγουστο στη Γερμανία, λόγω του περιορισμού των αυξήσεων στις ενεργειακές τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ο ετήσιος πληθωρισμός σημείωσε πτώση για πρώτη φορά στους τελευταίους τέσσερις μήνες, στο 1,5% τον Αύγουστο από το 1,9% τον Ιούλιο. Οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο.

Ο ενεργειακός πληθωρισμός (κατανάλωση καυσίμων και ενέργειας από τα νοικοκυριά) υποχώρησε κατακόρυφα στο 0,5% τον Αύγουστο από το 2,9% τον Ιούλιο, παρά το ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν 11,6% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2012.

Ο πληθωρισμός των τροφίμων υποχώρησε επίσης τον Αύγουστο από το υψηλό πενταετίας του Ιουλίου στο 5,7%. Αλλά σε ετήσια βάση (4,9%), ο πληθωρισμός των τροφίμων στη Γερμανία συνεχίζει να υπερβαίνει το γενικότερο ποσοστό πληθωρισμού κατά μεγάλο ποσοστό. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί για κάποιους μήνες, καθώς η άνοδος των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και οι υψηλότεροι μισθοί, αύξησαν το κόστος παραγωγής των αγροτών και οι εξαγωγές τροφίμων της Γερμανίας βρίσκονται σε επίπεδο-ρεκόρ.

Όσον αφορά τις εναρμονισμένες με την Ευρωπαϊκή Ένωση τιμές, οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση και σημείωσαν άνοδο 1,6% σε ετήσια βάση.