Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινή του συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα “Λ’ Εκό”, αναφέρει πως θα συνεχίσει η γερμανική κυβέρνηση να συναρτά την αλληλεγγύη της με την οικονομική φερεγγυότητα των εταίρων της στην ΕΕ.
“Δεν πιστεύω να παρακολουθήσουμε σπουδαία μεταβολή στην προσέγγιση των προβλημάτων, που έχει η ευρωζώνη”, τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
“Η κυρία Μέρκελ φέτος, είχε μια καλύτερη κατανόηση στο ότι, εάν δεν έχει ανάπτυξη η ευρωζώνη, δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση” επισήμανε ο κ. Γιούνκερ που αρνήθηκε να τοποθετηθεί στην ‘υποθετική περίπτωση” ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
“Το να λέμε στους Έλληνες πως ό,τι κι αν μέλλει να συμβεί, θα έχουν βοήθεια, δεν είναι ένα καλό σημάδι. Να λέμε, συμπατριώτες, ό,τι κι αν συμβεί οι Έλληνες θα είναι άφραγκοι, είναι κάτι το αντιπαραγωγικό. Πρέπει να γνωρίζουμε να σιωπούμε”, ανεφερε χαρακτηριστικά.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.