Η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσε ότι η συμμαχία της με την General Motors ενδέχεται να περιοριστεί, καθώς η ταλανιζόμενη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μείωση 3,7% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου.
Τα σχέδια για ένα από κοινού πρόγραμμα με την GM για τη κατασκευή μικρών αυτοκινήτων “βρίσκονται υπό εξέταση”, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Peugeot, καθώς η εταιρία εξακολουθεί να χάνει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της στην Ευρώπη.
“Κατά συνέπεια, η συμμαχία που ανακοινώθηκε ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί προς τα κάτω,” καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Peugeot, μακράν πίσω στις πωλήσεις αυτοκινήτων σε σχέση με την Volkswagen, αγωνίζεται να  χαλιναγωγήσει τις απώλειες με την περικοπή εγχώριων θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα επιδιώκει συμφωνία συνεργασίας με την κινεζική Dongfeng Motor.
Τα έσοδα μειώθηκαν στα 12,11 δισ. ευρώ τους τρεις μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου από 12,58 δισ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.
Η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί χάνει μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς από την VW αλλά και άλλους μεγάλους ανταγωνιστές.
Ωστόσο, η Peugeot επανέλαβε τον στόχο της να μειώσει το 2013 τις επιχειρησιακές δαπάνες της σε μετρητά, τουλάχιστον κατά το ήμισυ σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ στοχεύει σε μια επιπλέον “πολύ σημαντική μείωση” των δαπανών σε μετρητά το επόμενο έτος.