Το Βερολίνο δεν πρέπει εγκαταλείψει τις πολιτικές για δημοσιονομική εξυγίανση, δομικές μεταρρυθμίσεις και στοχευμένες επενδύσεις” επισημαίνει επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καλώντας τη νέα γερμανική κυβέρνηση να συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πολιτική που ακολουθούσε έως σήμερα στην ευρωπαϊκή κρίση.

Δεν θα ήταν σοφό να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των στοχευμένων επενδύσεων”, ανέφερε ο κ. Μπαρόζο σε συνέντευξη της γερμανικής Bild που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη.

Τονίζει δε ότι επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να είναι “η καλλιέργεια εμπιστοσύνης και το πώς θα κάνουμε περισσότερα για την ανάπτυξη και για την δημιουργία θέσεων εργασίας”.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Μπαρόζο χαιρέτισε τη θέση της καγκελαρίου για διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση η οποία προσπαθεί υπέρ της Ευρώπης, θα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα”, καταλήγει ο κ. Μπαρόζο.

Το μήνυμα πάντως απευθύνεται μάλλον προς τους Σοσιαλδημοκράτες, με τους οποίους οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ ξεκινούν διαβουλεύσεις για την επίτευξη προγραμματικής συμφωνίας.