Με γυναίκες σε ποσοστό 40% θα πρέπει να καλύπτονται οι μη εκτελεστικές θέσεις στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την πρόταση οδηγίες που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με εισηγήτριες την Ελληνίδα ευρωβουλευτή κυρία Ρόδη Κράτσα, και την Γερμανίδα Evelyne Reigner.
Υπάρχει μεγάλη ανισότητα σε βάρος των γυναικών στην Ευρώπη, ανέφερε η κυρία Κράτσα σε συνέντευξη τύπου. Όπως είπε στην Ελλάδα το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών είναι 7,3%, ενώ υπάρχουν χώρες όπου το ποσοστό πέφτει στο 2%.
Η πρόταση οδηγίας βασίζεται σε αντίστοιχη πρόταση της Κομισιόν και πρέπει να υιοθετηθεί και από το συμβούλιο υπουργών για να αποκτήσει ισχύ.
Στην Ευρώπη το 60% των φοιτητών είναι γυναίκες, ανέφερε η αρμόδια επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, αλλά η εικόνα στο χώρο των επιχειρήσεων είναι πολύ διαφορετική και επισήμανε ότι με την ανισότητα χάνουμε πολλά ταλέντα που δεν αξιοποιούνται. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι οι εταιρείες στην ηγεσία των οποίων συμμετέχουν και γυναίκες έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από εκείνες που διοικούνται μόνο από άνδρες.
Πρέπει να αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν για τις γυναίκες οι οποίες έχουν ίδια προσόντα με τους άνδρες να ανέβουν στην ιεραρχία και τη διοίκηση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, σημείωσε η επίτροπος.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.