Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

“Ο Αλέξης Ζορμπάς δεν θέλει να ζήσει, όπως ο πατέρας Χέσελμπαχ (ήρωας ραδιοφωνικού σίριαλ της Βαυαρίας από την δεκαετία του ’50) και αντιστρόφως. Η Ευρώπη δεν είναι σταθμός τρένου (ενν. ενιαίος χώρος), αλλά ένα κτίριο με πολλά διαμερίσματα”, δηλώνει ο νέος αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας Πέτερ Γκαουβάιλερ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκαουβάιλερ “τα κράτη-μέλη είναι κατάρα να μην μπορούν πλέον να ασκούν νομισματική πολιτική ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ήταν λάθος να παραβλέψουμε ότι υπήρχαν διαφορετικές οικονομικές κουλτούρες και επίπεδα αυτογνωσίας”.

“Τώρα βρισκόμαστε στριμωγμένοι μεταξύ της αλληλεγγύης, των συμφερόντων του κάθε κράτους-μέλους και της υπεράσπισης της ουσίας”, τονίζει ο Γερμανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορίο ο Βαυαρός πολιτικός υποστηρίζει ότι ο κ. Ντράγκι «δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για το τιμόνι της ΕΚΤ, διότι ήταν επικεφαλής για την Ευρώπη της Goldman Sachs, η οποία ήταν αναμειγμένη με τον χειρότερο τρόπο στην χειραγώγηση της Ελλάδας».

Ο κ. Γκαουβάιλερ τάσσεται δε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, στο πρότυπο της Ελβετίας, καθώς, όπως λέει, η απόσταση «μεταξύ της βούλησης των πολλών και αυτής μιας πολιτικής ελίτ που αποφασίζει δεν επιτρέπεται να μεγαλώσει κι άλλο», τονίζοντας ότι μακροπρόθεσμα τα δημοψηφίσματα θα καταστούν αναγκαία.