Το 75,96% των μελών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ενέκρινε την συμμετοχή στον «μεγάλο συνασπισμό» υπό την ‘Αγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το SPD, από τα 472.820 εγγεγραμμένα μέλη, ψήφισαν τα 369.680 (77,86%) με τα 256.643 να ψηφίζουν «ναι», ενώ 80.921 (23,95%) ψήφισαν «όχι» στην πρόταση της ηγεσίας.

Οι τρεις αρχηγοί θα ανακοινώσουν τα ονόματα των νέων υπουργών, ενώ την Δευτέρα θα υπογράψουν επισήμως την Προγραμματική Συμφωνία με την κυρία Μέρκελ να αναμένεται να εκλεγεί για τρίτη φορά Καγκελάριος από την ομοσπονδιακή Βουλή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και ανάληψη του νέου υπερ-υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας από τον αρχηγό του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Φαρνκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στο SPD θα δοθεί και το υπουργείο Εργασίας, με τη Γενική Γραμματέα του κόμματος, Αντρέα Νάλες να είναι ένα από τα φαβορί για τη θέση.

Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung το υπουργείο ‘Αμυνας να αναλαμβάνει η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.