Η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης Carrefour ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο ευρωπαϊκών εμπορικών κέντρων αντί 2 δισ. ευρώ,  από την Klépierre, μια γαλλική εταιρεία real estate, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιχειρησιακή υπεραγορά της .

Η Carrefour θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία για τη λειτουργία των 127 εμπορικών κέντρων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αλλά και των 45 εμπορικών κέντρων που η εταιρία ήδη  κατέχει στη Γαλλία. Η Carrefour θα κατέχει το 42% της νέας εταιρείας και οι θεσμικοί επενδυτές θα κατέχουν το υπόλοιπο.

Η επιχείρηση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να αυξήσει την κερδοφορία μετά από μερικά δύσκολα χρόνια. Αφού είχε τρία αφεντικά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η Carrefour προσπαθεί τώρα να εδραιώσει τη θέση της από ανταγωνιστές χαμηλού κόστους, οι οποίοι έχουν ωφεληθεί καθώς οι καταναλωτές έχουν μειώσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης.

Ο Georges Plassat, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας από το 2012, έχει ανακοινώσει μια στρατηγική “back-to-basics”.