Ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για να προστατεύσει τους καταναλωτές από τους κινδύνους που ενέχει η χρήση εικονικών νομισμάτων, όπως είναι το bitcoin, επεξεργάζεται η Δανία, μετά τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί για τον βαθμό της ασφάλειες που παρέχουν τα «ψηφιακά πορτοφόλια».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον επικεφαλής νομικό σύμβουλο της Εποπτικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Δανίας, Michael Landberg, το πιο πιθανό είναι να προστεθεί μία ρύθμιση στο υπάρχον νομικό πλαίσιο, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί και η προστασία από τέτοιου είδους κινδύνους, ενώ σημαντικό είναι να υπάρξει πλαίσιο προστασίας και για τις περιπτώσει ξεπλύματος χρήματος.

«Το bitcoin δεν είναι απαγορευμένο ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στη Βρετανία. Είναι εκεί έξω και θα συνεχίσει να υπάρχει. Αυτό που χρειάζεται είναι μία ρύθμιση και η πρόκληση για εμάς είναι πώς θα το καταφέρουμε αυτό», επισημαίνει ο κ. Landberg.

Η ξαφνική διευρυμένη απήχηση του bitcoin έχει αρχίσει να γεννά ανησυχίες σε πολλές χώρες, ο οποίες προειδοποιούν για το «ρίσκο» που διατρέχουν οι καταναλωτές, χρησιμοποιώντας εικονικά νομίσματα.

«Καμπανάκι» είχε σημάνει και η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη από τον νόμο που να προστατεύει τους χρήστες από κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα, σε περίπτωση που επί παραδείγματι, σταματήσει να λειτουργεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα ή γίνει κάποια λαθεμένη μεταφορά χρημάτων.