Οι Ολλανδές ιερόδουλες απαιτούν τα ίδια συνταξιοδοτικά προνόμια με αυτά των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, λόγω της “σκληρής σωματικής καταπόνησης”, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα.
Η καμπάνια για την διασφάλιση καλύτερων συνταξιοδοτικών προνομίων των ιερόδουλων “τρέχει” υπό την αιγίδα της Freya, μιας εταιρίας που διεκδικεί τη διαχείριση ενός ικανού αριθμού οίκων ανοχής στην πόλη της Ουτρέχτης.

Ο Wil Post, δικηγόρος της Freya, δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant, την Τρίτη, ότι “οι ποδοσφαιριστές και οι ιερόδουλες κάνουν μια δουλειά δύσκολη, που καταπονεί τις σωματικές τους αντοχές και δεν μπορούν να κάνουν σε όλη τους τη ζωή. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποταμιεύουν ό,τι μπορούν.” 

Η πορνεία στην Ολλανδία είναι νόμιμη και ρυθμίζεται νομοθετικά από το 2000, δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξαναγκασμός, με επιχειρήσεις όπως λ.χ. η Freya που πληρούν τις προϋποθέσεις για τα επιδόματα ανεργίας, την κρατική σύνταξη στην Ολλανδία και παραχωρούν ιδιωτικές συμβάσεις και μισθό.
“Οι άνδρες προτιμούν τις νέες γυναίκες, πάντα υπάρχει μια ηλικία κατά την οποία οι ιερόδουλες δεν μπορούν πια να εργαστούν,” δήλωσε ο δικηγόρος στο πρακτορείο AFP, προσθέτοντας “μπορεί να χρειαστούν πάνω από δέκα χρόνια για μια πόρνη να σταματήσει να εργάζεται αφού είναι παγιδευμένη και δεν μπορεί να αποταμιεύσει χρήματα.” 

Ο Post έχει υποβάλλει αίτημα στις ολλανδικές αρχές ώστε οι εργαζόμενες στην Freya να απολαύσουν τα ίδια συνταξιοδοτικά προνόμια με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που λαμβάνουν μέχρι και 5.000 ευρώ (αφορολόγητα) το μήνα.
Μέχρι στιγμής, οι ολλανδικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν το αίτημα.