Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jens Weidmann, προειδοποίησε για τους κινδύνους που συνδέονται με το τρέχον χαμηλό επίπεδο των επιτοκίων. 
“Υπάρχει ο κίνδυνος ο ιδιωτικός τομέας να συνηθίσει το φθηνό χρήμα, και να παραμελήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να κρατήσει τις τράπεζες και τις εταιρείες χωρίς ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο”, δήλωσε ο Weidmann, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Deutsche Bundesbank, δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche.

Τα χαμηλά επιτόκια μπορεί να έχουν ολοένα αυξανόμενες παρενέργειες όταν η χαλαρή νομισματική πολιτική διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
“Προσοχή – η κρίση του ευρώ δεν έχει τελειώσει ακόμη και θα χρειαστούν χρόνια μέχρι πραγματικά να απομακρυνθούν οι αιτίες της κρίσης,” δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με την Wirtschaftswoche.

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει εφόσον κριθεί απαραίτητο, αλλά τα παραδοσιακά μέσα της είναι λιγότερο αποτελεσματικά όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν, πρόσθεσε ο ίδιος.