Έκκληση στους Ευρωπαίους απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου ώστε να δοθεί έμφαση στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης, και να εγκαταλειφθεί η πολιτική λιτότητας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του, Πιέρ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Πορτογαλία, ανέφερε πως υπάρχουν ανησυχίες για τη διατήρηση της ζήτησης στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
“Πιστεύουμε πως είναι σημαντικό για την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ”, σημείωσε ο κ. Λιου, παρατηρώντας πως χρειάζονται να γίνουν περισσότερα για την ανάπτυξη στην Ευρώπη και στην Ασία, ενώ στις ΗΠΑ, εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο για την ανάκαμψη.
“Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα της λιτότητας έχουν περιοριστεί”, ανέφερε ο κ. Λιου και αναγνώρισε αφοσίωση στην προσπάθεια για ενίσχυση της ζήτησης και των δημόσιων επενδύσεων και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
“Κάποιες χώρες έχουν περισσότερες δυνατότητες ενίσχυσης της ανάπτυξης και ζήτησης”, δήλωσε ο κ. Λιου, με τους αναλυτές να πιστεύουν ότι εννοούσε τη Γερμανία και το αυξανόμενο εμπορικό πλεόνασμα της χώρας.
Ο κ. Λιου σημείωσε πως η Γαλλία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να διασώσει την εσωτερική ζήτηση.
“Είμαι αισιόδοξος πως η γαλλική κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει ό,τι χρειάζεται για την ανάκαμψη”, τόνισε.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.