Την ευχή της να «διαλυθεί» η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν, η οποία σε ομιλία της σε δημοσιογράφους μεταξύ άλλων κάλεσε τους Γάλλους να «συμμετάσχουν σε αυτό, αν είναι δυνατό».

«Πώς να βελτιώσουμε την ΕΕ; Αρχικά καταστρέφοντάς την», σημείωσε η Λεπέν τονίζοντας πως στην παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να υποστεί μεταρρυθμίσεις.

Η κα Λεπέν υπογράμμισε πως «πρέπει να αναμένουμε όλα αυτά να διαλυθούν, να συμβάλουμε σε αυτό αν είναι δυνατόν, ώστε να αναδυθεί η ιδέα μιας Ευρώπης ελεύθερων κρατών, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στο μυαλό του στρατηγού Ντε Γκολ», υπογράμμισε η γαλλίδα πολιτικός.

«Δεν αναμένω παρά ένα πράγμα από το ευρωπαϊκό σύστημα, να εκραγεί», σημείωσε η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος ενώ τόνισε πως «ο ρόλος που θα διαδραματίσουμε εμείς, οι πατριώτες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, θα είναι κυρίως να εμποδίσουμε οποιαδήποτε νέα επέκταση, κάθε περαιτέρω επέκταση αυτής της ευρωπαϊκής ομοσπονδιακής ένωσης».