Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, με το 2014 σχεδίαζε να γυρίσει «σελίδα», σε επίπεδο διακυβέρνησης και σε ό,τι αφορά στις οικονομικές προοπτικές της χώρας του και ενώ έβλεπε τη δημοτικότητά του να «πέφτει» στα χαμηλότερα επίπεδα της πολιτικής του πορείας, τα «φώτα» της δημοσιότητας έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην ερωτική του ζωή. Και όμως, ο δεύτερος στόχος επετεύχθη: Η δημοτικότητά του ανέβηκε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το περιοδικό «Le Nouvel Observateur» που πήρε συνέντευξη από 1.018 ενήλικες στις 10 και 11 Ιανουαρίου, η δημοτικότητα του Ολάντ αυξήθηκε κατά 2 μονάδες.  Άλλη δημοσκόπηση έδειξε πως το 77% των Γάλλων θεωρούν πως οι ερωτικές σχέσεις αποτελούν προσωπική υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για πληροφορίες που έφερε στο «φως» το Closer και φέρουν τον Γάλλο πρόεδρο να διατηρεί σχέσεις με  την 41χρονη ηθοποιό, Ζουλί Γκαγέ. Επισήμως, ο κ. Ολάντ διατηρεί σχέση με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ, ενώ για καιρό συζούσε με την πρώην υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με την οποία έχουν 4 παιδιά.