«Όχι» στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες είπε από το Νταβός η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.

Μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η κυρία Βίντμερ-Σλουμπφ ανέφερε ότι η Ελβετία, δεν πρόκειται να συνάψει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «FinanzNachrichten.de», η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας επισήμανε ότι «η Ελλάδα δεν φορολόγησε ποτέ ορισμένα πρόσωπα» και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν στην πατρίδα τους διάφορες εισφορές.

Έτσι, σύμφωνα με την Βίντμερ-Σλουμπφ, δεν είναι δυνατό αυτά τα άτομα να πρέπει να πληρώσουν αναδρομικά φόρους για περιουσία η οποία βρισκόταν εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό.

Πάντως, όπως δήλωσαν το βράδυ της Κυριακής πηγές του υπουργείου Οικονομικών, οι συζητήσεις για τη συμφωνία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες, «συνεχίζονται κανονικά».

Αναφερόμενοι στο δημοσίευμα της «FinanzNachrichten.de» είπαν ότι είχαν επικοινωνία με τις ελβετικές Αρχές οι οποίες αναμένεται να προβούν σε διάψευση των δημοσιευμάτων αυτών.

Σημειώνεται ότι αύριο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, αναμένεται να μεταβεί στην Ελβετία όπου θα έχει συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του προκειμένου να προετοιμασθεί συνάντηση της κ. Σλούμπφ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ με θέμα τη φορολόγηση των ελβετικών καταθέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγή: protothema.gr