Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η ΕΚΤ εξετάζει να επιβάλει όριο στις αναλήψεις στην Κύπρο για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, πάγωμα των καταθέσεων και εκτέλεση εμβασμάτων μόνο με άδεια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Επικαλούμενη πηγές της στη Φρανκφούρτη η εφημερίδα γράφει ότι η ΕΚΤ προετοιμάζει μέτρα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μαζικής εκροής κεφαλαίων με το άνοιγμα των τραπεζών στην Κύπρο.
 
Σε αυτά, αναφέρει, περιλαμβάνεται ο περιορισμός στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ “για μεγαλύτερη περίοδο”. Μέρος της συζήτησης είναι επίσης το πάγωμα των καταθέσεων και η εκτέλεση εμβασμάτων μόνο με προηγούμενη έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
 
Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η ΕΚΤ θέλει να ρυθμιστεί η διακίνηση κεφαλαίων ακόμη και αφού συμφωνηθεί το πακέτο διάσωσης με την τρόικα μέχρι τη Δευτέρα εξαιτίας των ανησυχιών για “έφοδο” στις τράπεζες με το άνοιγμά τους.
 
Οι περιορισμοί θα γίνουν με “κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, ώστε κάθε πολίτης να έχει διαθέσιμα τα απαραίτητα χρήματα” για την καθημερινή διαβίωσή του, υποστήριξε μία από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα