Η κυπριακή ηγεσία αρνείται να υπογράψει τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των τραπεζών που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο μέχρι να καταλήξει σε απόφαση η συνεδρίαση του Eurogroup.

Αυτό  μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κύπρου ΡΙΚ και συμπλήρωσε ότι η κυπριακή ηγεσία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ζήτημα αυτό ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Την ίδια ώρα στο νησί  βρίσκονται σε αναμονή με τα συμβόλαια στα χέρια υψηλόβαθμα στελέχη της Τραπέζης Πειραιώς για τη συμφωνία απόκτησης του δικτύου των 300 καταστημάτων της «Κύπρου» και «Λαϊκή» που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πηγές της Πειραιώς θεωρούν το ζήτημα “λήξαν” απλά αναμένουν να ολοκληρωθεί το Eurogroup. Μάλιστα η Πειραιώς διαπραγματεύεται να αγοράσει και τα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας.

Νωρίτερα το newmoney.gr έγραφε

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη
Και το δίκτυο καταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας έχει μπει στις διαπραγματεύσεις της τραπέζης Πειραιώς για να περιέλθει στην κατοχή της. Και αυτό διότι η τρόικα ζητά να μην υπάρξει αυτόνομη κυπριακή παρουσία στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες. 
Παρά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή το ΑΠΕ μεταδίδει ότι υπάρχει κόλλημα στις διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των δικτύων στην ελληνική τράπεζα, πηγές υψηλά ιστάμενων κύκλων επισημαίνουν ότι η συμφωνία για να περιέλθει ο έλεγχος των δικτύων και των τριών τραπεζών στην Πειραιώς θα έχει ολοκληρωθεί μετά από ένα νομικό μαραθώνιο μέχρι αργά σήμερα το βράδυ.