Αποφύγαμε τη χρεοκοπία, ανέφερε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Σ. Χάσικος, ο οποίος χαρακτήρισε “λάθος” το “όχι” της κυπριακής Βουλής την περασμένη Τρίτη στην αρχική συμφωνία του Eurogroup.

Για τις κυπριακές τράπεζες διαβεβαίωσε ότι θα ανοίξουν κανονικά αύριο Τρίτη, αλλά με επιβεβλημένο πλαφόν στις αναλήψεις ώστε να αποφευχθεί το αναμενόμενο bank run, ενώ ερωτηθείς για το “κούρεμα” που θα επιβληθεί στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ της Τράπεζας Κύπρου, ανέφερε ότι θα πιθανότατα θα είναι της τάξης του 30%, ποσοστό το οποίο ανέφερε μιλώντας στον ίδιο σταθμό νωρίτερα και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Κυριάκος Κενεβέζος.

Ερωτηθείς ο κ. Χάσικος για το αν υπήρξε “κοινό μέτωπο Ελλάδας – Κύπρου”, απάντησε χαρακτηριστικά: “Δεν έχουμε κανένα παράπονο από την Ελλάδα – αν εξαιρέσουμε το κούρεμα που μας κόστισε 4 δισ, έχουμε εθνικό μέτωπο με την Ελλάδα”, με τη βοήθεια της οποίας – όπως ανέφερε – θα αντιμετωπίσει η μεγαλόνησος και τις προκλητικές δηλώσεις Τουρκίας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου.