Έπαυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Γιάννη Κυπρή ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης

Από την Κεντρική Τράπεζα, διαμηνύεται πως η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετική απαίτηση της τρόικας.

Επίσης παύθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Λαικής και τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο τραπεζών

Από την πλευρά ο Γιάννης Κυπρής ανακοίνωσε τα εξής:

«Το πρωί εκλήθηκα από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στο γραφείο του, όπου προφορικά μου ζητήθηκε να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλου της Τράπεζας Κύπρου. Παράλληλα, ενημερώθηκα για την απόφαση απομάκρυνσης των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας.

Η αιτιολογία που μου δόθηκε είναι πως με βάση το διάταγμα περί εξυγίανσης, που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή και έπειτα από απαίτηση της τρόικα, στην Τράπεζα Κύπρου διορίστηκε διαχειριστής. Ο διαχειριστής αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των εργασιών κατά τη μεταβατική περίοδο απορρόφησης της «κακής» Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

Έως αυτή τη στιγμή δεν έχω λάβει την επιστολή του Διοικητή της Κεντρικής για το πιο πάνω θέμα.

Αυτές οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για όλους. Η Τράπεζα Κύπρου ήταν και πρέπει να παραμείνει το βασικό στήριγμα της οικονομίας και της κοινωνίας μας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνει ο τόπος. Ελπίζω πως οι χειρισμοί που θα γίνουν στη μεταβατική αυτή περίοδο, θα σεβαστούν τους εργαζομένους, τους μετόχους και τους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου».