Ηρεμία επικράτησε έξω από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία άνοιξαν στις 12 ακριβώς.
Στην τράπεζα Κύπρου στην 28ης Οκτωβρίου στην Μακεδονίτισσα οι πολίτες που περίμεναν στις 12 ήταν γύρω στους 30, ενώ στην ίδιο δρόμο στην Λαϊκή τράπεζα περίμεναν περίπου στα 45 άτομα, όπως μεταδίδει η «Κ» Κύπρου.
Τα υποκαταστήματα της Λαϊκής  άνοιξαν με 20′ καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στο λογισμικό της.
Οι περισσότεροι από τους πολίτες που περιμένουν στην ουρά είναι κυρίως ηλικιωμένοι που δεν διαθέτουν κάρτες για να βγάζουν χρήματα από τις ATM και αυτές τις μέρες έμειναν χωρίς ρευστό.
Στις υπόλοιπες τράπεζες  δεν παρατηρείται καθόλου κίνηση. Σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου εκτός από ιδιώτες φρουρούς έχουν κληθεί και μέλη της Αστυνομικής δύναμης. Ένας αστυνομικός για κάθε υποκατάστημα.
Αστυνομικοί που βρίσκονται έξω από κάθε τράπεζα μοιράζουν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στους καταθέτες που περιμένουν έτσι ώστε να γνωρίζουν βήμα-βήμα ποιοι είναι οι περιορισμοί .
Οι τράπεζες θα εξυπηρετήσουν σήμερα το κοινό έως τις 18:00 το απόγευμα, ενώ από αύριο θα επανέλθουν στο σύνηθες ωράριο λειτουργίας τους.

Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αστυνομικά περίπολα, αφού η Αστυνομία είναι σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσει πιθανά επεισόδια από αγανακτισμένους πολίτες.