Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί παραδέχτηκε σήμερα ότι τον πήρε ο ύπνος στο κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο, αλλά μόνο για 10 λεπτά, εξαιτίας του ότι ήταν πολύ κουρασμένος.

Τον ύπνο του Μοσκοβισί αποκάλυψε γλαφυρό δημοσίευμα της εφημερίδας “Le Monde” που ανέφερε: «ήταν ξημερώματα της 25ης Μαρτίου στο Eurogroup που αποφάσισε το μέλλον της Κυπρου. Οι υπουργοί Οικονομικών αποφάσισαν να παραγγείλουν πίτσες με τέσσερα τυριά για να αποφύγουν τα “περιβόητα” σάντουιτς του Εurogroup.

Οι διαβουλεύσεις είναι σκληρές και όλοι οι υπουργοί της ευρωζώνης σχεδιάζουν προγράμματα για την Κύπρο. Όλοι εκτός από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος είχε αποκοιμηθεί στην καρέκλα του. “Τζετ λαγκ από το Παρίσι στις Βρυξέλλες” ή υπερβολικό φαγητό;

Ο κατάκοπος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας γίνεται αντιληπτός από την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έχοντας διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας επί προεδρίας Σαρκοζί, σχολιάζει προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: “Τώρα καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν ακούγεται η φωνή της Γαλλίας”».