Ευρώπη

Autobahn: Γιατί οι Γερμανοί είναι υπέρ των ορίων ταχύτητας

  • newsroom


Όλο και πληθαίνουν οι φωνές για επιβολή ορίων ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Και ο πιο σημαντικός λόγος δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια

Είναι ίσως ο τελευταίος παράδεισος επί της Γης για τους φίλους της γρήγορης οδήγησης. Και το τελευταίο καταφύγιο για όσους θέλουν ελεύθερα και χωρίς τον φόβο των προστίμων να δουν τον κόσμο και πάνω από τα 300 χλμ./ώρα (ή όσα τέλος πάντων αντέχει το αυτοκίνητο και το κουράγιο καθενός).

Όμως το περιβόητο καθεστώς ελευθερίας από τα όρια ταχύτητας που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος του.

Ένα καθεστώς που ξεκίνησε να ισχύει το 1952 στη Δυτική -τότε- Γερμανία και που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα, αποτελώντας πια ένα εθιμικό δίκαιο και ένα κεκτημένο για τους οδηγούς της χώρας.

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Γερμανία από την DW.com, δείχνει ότι το 60% των Γερμανών πολιτών υποστηρίζουν την επιβολή ενός ορίου ταχύτητας στα 130 χλμ/ώρα. Και αυτοί δεν είναι μόνο οι απλοί οδηγοί, καθώς αρκετές προσωπικότητες, όπως ο πρωταθλητής της F1 Sebastian Vettel έχουν δηλώσει υποστηρικτές αυτής της μεγάλης αλλαγής.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto