Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Την είσοδο σε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες επέτρεψε τελικά η αστυνομία της Βουδαπέστης ύστερα από δύο νύχτες που περίμεναν έξω από το σταθμό Κελέτι, ζητώντας να περάσουν στα τρένα για συνεχίσουν προς Αυστρία και Γερμανία.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι πρόσφυγες διαμαρτύροντας για το μπλόκο -αρκετοί εξ αυτών, με τα εισιτήρια που είχαν ήδη αγοράσει στα χέρια.

Παρά το γεγονός ότι οι ουγγρικές Αρχές επέτρεψαν την είσοδο παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο αν θα τους επιτραπεί η επιβίβαση στα τρένα. Οι ουγγρικές Αρχές αρκούνται να λένε ότι «τηρούνται οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί» και ότι «μετανάστες μπορούν να ταξιδέψουν εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας μόνο με τα απαραίτητα έγγραφα».

Ο σταθμός Κελέτι είχε γίνει από τη μέση της προηγούμενης εβδομάδας νέα «εστία» στην προσφυγική κρίση, με χιλιάδες να περιμένουν μετέωροι για ένα τρένο προς τα δυτικά. Τη Δευτέρα, η ουγγρική αστυνομία επέτρεψε τελικά την επιβίβαση στα τρένα αλλά την Τρίτη έκλεισε τον σταθμό, απομάκρυνε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το εσωτερικό του και όταν τον άνοιξε ξανά, δεν τους επέτρεπε την είσοδο.