Ο δείκτης πληθωρισμού της Βρετανίας παρέμεινε στο 0% το Μάρτιο, σύμφωνα με στα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Τα φθηνότερα είδη ένδυσης και υπόδησης ήταν εκείνα που βοήθησαν στο να διατηρηθεί ο ρυθμός στο 0% για δεύτερο μήνα ενώ ένας ακόμη σημαντικός λόγος που ο ρυθμός μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος ήταν η αύξηση των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.
Την τελευταία φορά που ο πληθωρισμός στην Βρετανία διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα ήταν τον Μάρτιο του 1960.
Στη Μεγάλη Βρετανία, αναλυτές εκτιμούν πως ο αδύναμος πληθωρισμός δεν αναμένεται να συνεχιστεί δεδομένης της σταθερής ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας αλλά και της υποχώρησης του πληθωρισμού.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.