Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι εγκαλεί με τη Nestlé για το γεγονός ότι η ελβετική εταιρεία συνεχίζει τη σχέση της και τις δραστηριότητές της στη Ρωσία.

«“Καλό φαγητό καλή ζωή”. Αυτό είναι το σλόγκαν της Nestlé. Η εταιρεία σας που αρνείται να εγκαταλείψει τη Ρωσία», είπε ο Ζελένσκι το Σάββατο κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας προς τους πολίτες της Ελβετίας. «Ακόμα και τώρα — όταν υπάρχουν απειλές από τη Ρωσία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όχι μόνο για εμάς. Όταν υπάρχει ακόμη και πυρηνικός εκβιασμός από τη Ρωσία».

Η Nestlé, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο στην οποία ανήκουν και οι μάρκες Gerber, KitKat και Dreyer, υπερασπίστηκε την πολιτική της,  επισημαίνοντας ότι έχει κάνει σαρωτικές αλλαγές από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Έχουμε περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητες στη Ρωσία: σταματήσαμε όλες τις εισαγωγές και εξαγωγές από τη Ρωσία, εκτός από τα βασικά προϊόντα», δήλωσε εκπρόσωπος της Nestlé στο CNN. «Δεν κάνουμε πλέον επενδύσεις ούτε διαφημίζουμε τα προϊόντα μας. Δεν αποκομίζουμε κέρδος από τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας».

Η Nestlé απασχολεί περισσότερους από 7.000 εργαζομένους στη Ρωσία, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ντόπιοι, είχε δηλώσει προηγουμένως η εταιρεία.

«Το γεγονός ότι εμείς, όπως και άλλες εταιρείες τροφίμων, προμηθεύουμε τον πληθυσμό με σημαντικά τρόφιμα δεν σημαίνει ότι απλώς συνεχίζουμε όπως πριν», ανέφερε η Nestlé. «Είμαστε ακόμα μία από τις λίγες ενεργές εταιρείες τροφίμων στην Ουκρανία και μερικές φορές καταφέρνουμε ακόμη και να διανέμουμε τρόφιμα στο Χάρκοβο», τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό πολιορκία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου ότι ανέστειλε τις εξαγωγές των προϊόντων της από τη Ρωσία εκτός από τα βασικά είδη όπως οι παιδικές τροφές. Η Nestlé είπε επίσης ότι σταμάτησε να εισάγει Nespresso και άλλα προϊόντα στη Ρωσία, εκτός από βασικά προϊόντα, όπως παιδικές τροφές, δημητριακά, προσαρμοσμένη διατροφή και θεραπευτικές τροφές για κατοικίδια.

Διαβάστε ακόμα:

«Παγώνουν» μεγάλες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων και IPO’s λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

LNG: «Βουλιάζει» στο λιμένα του Βόλου το πρότζεκτ του FSRU

Εκπτώσεις στο διαδίκτυο: Πότε αρχίζουν – Πόσο θα κρατήσουν