Προκλητική χαρακτηρίζει τη δήλωση του Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, περί… έξωσης της Ελλάδας από την Σένγκεν ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο Twitter, είπε ότι μια τέτοια πρόταση είναι προκλητική και μειοψηφική στην Ευρώπη ενώ ζήτησε από το κόμμα της ΝΔ (που αποτελεί μέλος του ΕΛΚ) να πάρει θέση για το θέμα.
Αναλυτικά το Tweet:

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο αρχηγός της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μ. Βέμπερ, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορά της σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα Συνθήκη του Σένγκεν και κατά συνέπεια παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Όταν οι χώρες μέλη δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων τότε θα πρέπει η Frontex να αναλαμβάνει τη φύλαξη των επίμαχων συνοριακών σημείων. Το σχετικό νομοσχέδιο έχει κατατεθεί εδώ και δύο εβδομάδες και ελπίζω ότι θα έχει ευρεία στήριξη από τις χώρες μέλη. Σε περίπτωση όμως που ούτε η Frontex δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορα τότε θα πρέπει να εξεταστεί η προσωρινή έξοδος μιας χώρας από την Συνθήκη του Σένγκεν».

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.