Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Διακόπτουν το διήμερο ανοδικό σερί τα γερμανικά κρατικά ομόλογα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Επενδυτές και αναλυτές περιμένουν σημάδια για το αν και πότε η ΕΚΤ θα ενισχύσει την ποσοτική χαλάρωση για να αντιμετωπίσει την απειλή του αποπληθωρισμού.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται λιγότερο από μια μονάδα βάσης στο 0,79% , έχοντας υποχωρήσει κατά δύο μονάδες βάσης τις προηγούμενες δύο μέρες.

Η απόδοση έφτασε το 0,82% την πρώτη Σεπτεμβρίου, το υψηλότερο από τις 17 Ιουλίου.

Η ΕΚΤ ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Μάρτιο στέλνοντας αρχικά τις αποδόσεις τους σε χαμηλά ρεκόρ. Αν και η ΕΚΤ δεσμεύτηκε να αγοράσει 60 δισ. ευρώ ανά μήνα τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 κάποιοι επενδυτές εκτιμούν ότι το πρόγραμμα ίσως χρειαστεί να επεκταθεί.

“Η αύξηση στον πληθωρισμό έχει σταματήσει τον τελευταίο καιρό και μπορεί να συνεχίσει έτσι. Η ΕΚΤ προσπαθεί γενικά να πείσει ότι θα συνεχίζει να διατηρεί σταθερη την πολιτική της” τονίζει ο Marius Daheim, αναλυτής επιτοκίων στην SEB AB.