search icon

Ευρώπη

ΔΝΤ-Ουκρανία: Κοντά σε συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης $5 δισ.

Το νέο πακέτο στήριξης θα αντικαταστήσει το προηγούμενο των 3,9 δισ. δολαρίων που λήγει την 1/1/2020 

Las ventas minoristas en la zona euro subieron mucho más de lo previsto en agosto, según mostraron los datos publicados el viernes, apuntando a una demanda más fuerte de los hogares que podría ayudar al crecimiento económico en el tercer trimestre. En la imagen, decenas de personas esperan la apertura de un centro comercial en Berlín el 25 de septiembre de 2014. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY)

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες με την Ουκρανία σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα στήριξης τις προσεχείς εβδομάδες μετά από σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με το Κίεβο.

Το νέο πακέτο στήριξης ύψους 5 δισ. δολαρίων που ζήτησε το Κίεβο θα αντικαταστήσει το υπάρχον που λήγει την 1η Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με το Reuters.

Κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στο Κίεβο για μια εβδομάδα, στο πλαίσιο των συνομιλιών για την αντικατάσταση της συμφωνίας των 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων με μια νέα, υπογραμμίζοντας ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος μεταξύ των δύο πλευρών.

“Η ομάδα προσωπικού του ΔΝΤ διεξήγαγε εποικοδομητικές και παραγωγικές συζητήσεις με τις ουκρανικές αρχές και τους επαίνεσε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής”, ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος του Ταμείου.

Η Ουκρανία θέλει να εξασφαλίσει πακέτο στήριξης 5 με 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ώστε να προσελκύσει ξένους επενδυτές όπως έχει δεσμευτεί ο νέος Πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelenskiy.

Exit mobile version