search icon

Ευρώπη

ΕΕ: Ειδική άδεια παραμονής έως και 3 χρόνια σχεδιάζει να χορηγήσει στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Περίπου 300.000 Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται μέχρι σήμερα σε χώρες της ΕΕ, με αρκετούς περισσότερους να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα να εγκαταλείψουν τη χώρα

Στη χορήγηση ειδικής άδειας παραμονής για τους Ουκρανούς πολίτες που ήδη βρίσκονται και θα καταλήξουν να βρεθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ λόγω της εισβολής της Ρωσίας στη χώρα τους, για περίοδο 3 ετών, αναμένεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, περίπου 300.000 Ουκρανοί πολίτες βρίσκονται μέχρι σήμερα σε χώρες της ΕΕ, με αρκετούς περισσότερους να αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του πολέμου μέσω των συνόρων της Ουκρανίας σε Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουγγαρία.

Όπως είπε ο Γάλλος υπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ζεράλτ Νταρμανίν, «είναι καθήκον μας να υποδεχθούμε αυτούς που τρέχουν μακριά από τον πόλεμο».

Οι τελικές συζητήσεις για την ειδική άδεια παραμονής στους Ουκρανούς πολίτες, που περιλαμβάνει άδεια εγκατάστασης, εργασίας, περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης για τις χώρες της ΕΕ, θα γίνουν μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:

Το δίδυμο του SWIFT που θα κάνει πράξη τον αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών από το σύστημα πληρωμών

Ρωσικός «βομβαρδισμός» στις αγορές

Στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας τα νέα μέτρα «άμυνας» απέναντι στην ακρίβεια και η ελληνική πρόταση

Exit mobile version