Ανάπτυξη 0,3% κατέγραψε η Ευρωζώνη το γ’ τρίμηνο, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως έδειξαν τα επίσημα προσωρινά στατιστικά στοιχεία. Στην Ε.Ε. η ανάπτυξη ενισχύθηκε κατά 0,4%.
Η ανάπτυξη στην ζώνη «οδηγήθηκε» κυρίως από την εγχώρια ζήτηση.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Κομισιόν υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη λόγω της αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας και του αδύναμου παγκόσμιου εμπορίου.

Η Ε.Ε. εκτιμά ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά 1,7% φέτος και κατά 1,5% το 2017, μετά από ανάπτυξη 2% το 2015.
«Αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου για τα στοιχεία των δαπανών, τα σημερινά στοιχεία περιλαμβάνουν την Γερμανία και την Ιταλία. Τα γερμανικά στοιχεία ήταν απογοητευτικά» αναφέρει η Emily Nicol, οικονομολόγος στην Daiwa Europe.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.