Μικρή πτώση 0,1% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, υποχωρώντας για τρίτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς ο πληθωρισμός στην περιοχή παραμένει αδύναμος.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017, επεκτείνοντας τις απώλειες του -0,3% που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 2,5%, χάρη στην άνοδο που σημειώθηκε το δεύτερο μισό του 2016, ωστόσο ήταν η μικρότερη που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στο τρέχον έτος.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές παραγωγού για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο 0,2%, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 2,6%.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε σε Ελλάδα και Δανία (αμφότερες στο -1,3%), ενώ στον αντίποδα, η σημαντικότερη άνοδος καταγράφηκε σε Λετονία (+0,7%) και Ιταλία (+0,4%)

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.