search icon

Ευρώπη

Ευρωζώνη: Αμετάβλητος στο 7,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 8,1% τον Απρίλιο του 2022, από 7,8% τον Μάρτιο

O ετήσιος στην Eυρωζώνη τον Απρίλιο 2022 ανήλθε στο 7,4%, παραμένοντας στα επίπεδα του προηγούμενου μήνα. Έναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν μόλις 1,6%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 8,1% τον Απρίλιο του 2022, από 7,8% τον Μάρτιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,0%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία, aτη Μάλτα (5,4%) και sτη Φινλανδία (5,8%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν σε Εσθονία (19,1%), Λιθουανία (16,6%) και Τσεχία (13,2%). Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε τρία κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε είκοσι δύο.

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη, ήταν 9,1% τον Απρίλιο, από 8,0% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Eurostat. Σε μηνιαία βάση ήταν 2,0%.

Τον Απρίλιο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+3,70 ποσοστιαίες μονάδες και ακολουθούν οι υπηρεσίες (+1,38), τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (+1,35 και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,02).

Διαβάστε ακόμα:

Στη Βουλή ο κλιματικός νόμος – Τι προβλέπει για κτίρια, οχήματα και ηλεκτροπαραγωγή

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Aπό Ιούλιο και σε 96 δόσεις η έναρξη αποπληρωμής

Βασίλης Φουρλής: Νέες επενδύσεις €200 εκατ. με «αιχμή» τα εμπορικά πάρκα για την Trade Estates

Exit mobile version