Τα εργοστάσια της ευρωζώνης σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε ό,τι αφορά την παραγωγή τους τον Μάιο, καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ ανέφερε ότι η βιομηχανική παραγωγή που περιλαμβάνει την παραγωγή στον τομέα κοινής ωφέλειας και ορυχείων, σημείωσε άνοδο 12,4% σε σχέση με τον Απρίλιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε έναν μήνα από το 1991 που άρχισαν να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία.

Ωστόσο, η ανάκαμψη δεν ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να αντιστρέψει τις μειώσεις που καταγράφηκαν στην παραγωγή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Η πτώση σε σχέση με τον Φεβρουάριο έφτασε το 19%.

Στην ευρωζώνη, η Ιταλία είχε τη μεγαλύτερη άνοδο στη βιομηχανική παραγωγή με αύξηση 42,1% σε σχέση με τον Απρίλιο. Σημείωσε όμως και τη μεγαλύτερηπ0τώση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Στη Γαλλία και την Ισπανία η αύξηση ανήλθε στο 20% και 15,1%, αντίστοιχα. Η Γερμανία είδε την παραγωγή της να αυξάνεται κάτω από 10%, γεγονός που σημαίνει ότι σε όλες τις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης τα επίπεδα παραγωγής υπολείπονται κατά περίπου 1/4 σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι οι μικρότερες οικονομίες ξεπερνούν τις μεγαλύτερες σε ό,τι αφορά τη βιομηχανική παραγωγή. Η μείωση ήταν ηπιότερη και η αρχική ανάκαμψη ήταν επίσης μικρότερη, αλλά καθώς υπολείπεται ακόμα μεγάλο ποσοστό ανάκαμψης, φαίνεται ότι οι μεγαλύτερες βιομηχανικές οικονομίες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Συνολικά, τα στοιχεία του Μαΐου δεν μας λένε πολλά ακόμη για την πραγματική κατάσταση της βιομηχανίας της ευρωζώνης. Ωστόσο, η ταχεία ανάκαμψη θα εξαφανιστεί αν οι παραγγελίες δεν αυξηθούν σύντομα και  πολλές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Αυτό δείχνει ότι μένει ακόμα πολύς δρόμος για την πλήρη ανάκαμψη.