Ευρώπη

Γαλλία: Πάνω από 500 θάνατοι σε ένα 24ωρο – Νέο ρεκόρ στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

  • newsroom


Το ρεκόρ θανάτων, στο πρώτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, σημειώθηκε στις 6 Απριλίου

Στη Γαλλία, 551 ασθενείς με τη νόσο Covid-19 εξέπνευσαν στα νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα το σύνολο των θανάτων από την αρχή της επιδημίας να ανέρχεται πλέον σε 40.987,  όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του συστήματος Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

«Η κορύφωση της επιδημίας βρίσκεται μπροστά μας, το 2ο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη», προειδοποίησε ο Σαλμόν, παρατηρώντας, ωστόσο, «μια βραδύτερη πρόοδο» της επιδημίας «παντού, όπου εφαρμόστηκαν νωρίς μέτρα αναχαίτισης, ιδίως η απαγόρευση της κυκλοφορίας».

Το ρεκόρ θανάτων σε διάστημα 24 ωρών σε νοσοκομεία, στο πρώτο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, σημειώθηκε στις 6 Απριλίου, με 613 νεκρούς.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα μετρά 1.807.479 κρούσματα Covid-19 από την αρχή της επιδημίας.

Επιπλέον, 31.125 ασθενείς με νέο κορονοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 4.690 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ήτοι 163 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες.