Ευρώπη

Γαλλία: Ξανά υποχρεωτική η μάσκα στα παιδιά του Δημοτικού

  • newsroom


Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία κατατάσσεται στην κατηγορία «μέτρια ανησυχία» – Ενισχύονται οι έλεγχοι για όσους φτάνουν στη χώρα από το Βέλγιο

Υποχρεωτική είναι από σήμερα η μάσκα ξανά για τα παιδιά του δημοτικού στη Γαλλία, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, από σήμερα η Γαλλία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο.

Τις τελευταίες ημέρες το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε στη χώρα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 10.000 κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Κυριακή (14/11/2021).

Πλέον, όλοι οι Γάλλοι μαθητές ηλικίας από 6 – 10 ετών θα πρέπει στο εξής να φορούν μάσκα, ενώ από την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο το μέτρο είχε αρθεί στα διαμερίσματα της χώρας με τα λιγότερα κρούσματα.

Εξάλλου, η νομαρχία του Βορρά της Γαλλίας έθεσε από προχθές, Σάββατο, πιο περιοριστικά μέτρα για τους ανθρώπους που έρχονται από το Βέλγιο, το οποίο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων είναι μία από τις δέκα χώρες της ΕΕ που βρίσκονται σε «πολύ ανησυχητική» κατάσταση.

Οι άνθρωποι που φτάνουν στη Γαλλία από το Βέλγιο, εκτός από τα παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφο που να πιστοποιεί ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή αντιγόνου 24 ωρών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία κατατάσσεται στην κατηγορία «μέτρια ανησυχία».

Ο επικεφαλής των βουλευτών της προεδρικής πλειοψηφίας, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε σήμερα πως ένα νέο lockdown για τους ανεμβολίαστους, όπως στην Αυστρία, δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

«Ο σκοπός, και η μέθοδος που ακολουθούμε είναι εκείνοι του εμβολιασμού και της ενισχυτικής δόσης», υπογράμμισε. Σε διάγγελμά του στις 9 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών θα είναι υποχρεωτική από τις 15 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, 620.000 ραντεβού κλείστηκαν στο Doctolib, την κύρια γαλλική ηλεκτρονική πλατφόρμα ιατρικών ραντεβού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Συνολικά, στις 9 Νοεμβρίου 2021, ο επίσημος οργανισμός Santé Publique France καταμετρούσε  στη Γαλλία περισσότερους από 51 εκατ. εμβολιασμένους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

Σε δυναμική τροχιά ανάκαμψης η οικονομία – Προειδοποίηση Σκυλακάκη για τις ανατιμήσεις

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας (Upd)

Θέση στον ΟΛΠ «χτίζει» το Helikon – Στο 5,376% το ποσοστό του fund