search icon

Ευρώπη

Gazprom: Στέλνει 41,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Η γραμμή διαμετακόμισης μέσω της Ουκρανίας αποτελεί πλέον τη μόνη εναπομείνασα διαδρομή για τις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την κεντρική και δυτική Ευρώπη μετά την καταστροφή του αγωγού Nord Stream 1, τον Σεπτέμβριο του 2022

Συνεχίζοντα οι αποστολές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας. Η ρωσική Gazprom δήλωσε ότι θα στείλει 41,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας την Πέμπτη μετέδωσε το Reuters.

Η γραμμή διαμετακόμισης μέσω της Ουκρανίας αποτελεί πλέον τη μόνη εναπομείνασα διαδρομή για τις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την κεντρική και δυτική Ευρώπη μετά την καταστροφή του αγωγού Nord Stream 1, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τον Ιανουάριο οι παραδόσεις αερίου στην Ευρώπη μέσω του πλέγματος αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία μειώθηκαν δραματικά, σε επίπεδα που έχουν να παρατηρηθούν από την εποχή της ΕΣΣΔ. Αναλυτές απέδωσαν τη μείωση αυτή στο μικρότερο ενδιαφέρων των ευρωπαϊκών εταιρειών για το ρωσικό αέριο, καθώς οι ηπιότερες από το αναμενόμενο θερμοκρασίες διατηρούσαν σε ικανοποιητικά επίπεδα τα αποθέματα στις δεξαμενές αποθήκευσης αερίου της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη

Στις 3 Απριλίου θα σφυρίξουν τα επιβατικά τρένα για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στέφεν Ντουκ (Moody’s): «Τι θα κρίνει την απόφαση να αναβαθμίσουμε την Ελλάδα» (pics)

Υδατοδρόμια: Αιτήσεις για άδειες ίδρυσης τριών στα Δωδεκάνησα – Ακολουθούν άλλα επτά στο Ν. Αιγαίο

 

Exit mobile version