Ευρώπη

Γερμανία: Σε ειδικό «lockdown» οι ανεμβολίαστοι;

  • newsroom


Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει σειρά από μέτρα για να φρενάρει το αναμενόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας

Μπορεί οι Γερμανοί να συνεχίζουν σχετικά αμέριμνοι τις διακοπές τους στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, αλλά η κυβέρνηση στη Γερμανία προβληματίζεται για το πώς θα διαμορφωθούν επιδημιολογικά οι συνθήκες το φθινόπωρο και τον χειμώνα και με ποιον τρόπο θα τις αντιμετωπίσει.

Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και πάλι αργά, αλλά σταθερά λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ η κατάσταση στον διεθνή περίγυρο δίνει μια πρόγευση του τι ενδεχομένως θα ακολουθήσει και στη Γερμανία.

Αίφνης στις ΗΠΑ, όπου και εκεί ο εμβολιαστικός οίστρος έχει ατονίσει, οι υπηρεσίες Υγείας κατέγραψαν σήμερα πάνω από 100.000 κρούσματα. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός σε διάστημα 24 ωρών εδώ και 6 μήνες.

«Πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός»

Την ερχόμενη εβδομάδα η καγκελάριος Μέρκελ ξεκινά και πάλι τις τακτικές επαφές της με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων και όπως προκύπτει από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει σειρά από μέτρα για να φρενάρει το αναμενόμενο τέταρτο κύμα πανδημίας.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι μάσκες ως μέσο προστασίας θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στα καταστήματα, τα λεωφορεία, ή τα τρένα τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη του 2022. Περί αυτού δεν υπάρχει αντίρρηση.

Τι θα γίνει όμως με τους ανεμβολίαστους;

Διαβάστε περισσότερα στο dw.com