Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αύξηση παρουσίασε τον μήνα Οκτώβριο η γερμανική βιομηχανική, χαμηλότερη, ωστόσο, από τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς τα κέρδη στη μεταποίηση και τις κατασκευές, επισκιάστηκαν από την πτώση στην παραγωγή ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή, προσαρμοσμένη για τις εποχιακές μεταβολές και τις ημερολογιακές επιδράσεις, αυξήθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση , σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 0,5%, ενώ έρευνα του Reuters έκανε λόγο για αύξηση 0,7%..

«Η τάση στην βιομηχανική παραγωγή ήταν ελαφρώς αρνητική τελευταίως», ανέφερε το υπουργείο, αλλά πρόσθεσε πως η αύξηση της παραγωγής στην αρχή του δ΄ τριμήνου ήταν «ένα πρώτο βήμα για να ξεπεραστεί η αδυναμία των προηγούμενων μηνών».

Η μεταποιητική παραγωγή και η κατασκευαστική, αυξήθηκαν κατά 0,7% έκαστη, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, αλλά η ενεργειακή παραγωγή υποχώρησε 5,9%.

Την Παρασκευή το γερμανικό ΥΠΟΙΚ είχε ανακοινώσει την αύξηση των παραγγελιών στη μεταποίηση κατά 1,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς πήρε ώθηση από την άνοδο κατά 2,4% στη ζήτηση από την Ευρωζώνη. Στο μεταξύ ο δείκτης Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη έφτασε τον Νοέμβριο σε υψηλό 17 μηνών.