Ευρώπη

Ηχηρή παρέμβαση Σαρλ Μισέλ για Τουρκία: «…Απαράδεκτη»

  • newsroom


Σκληρό μήνυμα στην Τουρκία ανήρτησε πριν λίγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο twitter: «Να σέβεται την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της» - Πλήρης στήριξη σε Μακρόν και από Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πριν από λίγο ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter την αντίδραση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.

Μετά από μέρες συγκράτημένης κριτικής, φαίνεται ότι οι αλλεπάλληλες προσωπικές επιθέσεις Ερντογάν προς τον Γάλλο πρωθυπουργό Μακρόν προκάλεσαν αύξηση της έντασης στην απάντηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αντί για μια θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Ανατολική Μεσόγειο και τώρα προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός για την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της», γράφει ο Πρόεδρος Μισέλ.

Το tweet αναδημοσιευεται κατά κόρον, ενώ τα σχόλια βρίθουν απορριπτικών σχολίων της πολιτικής της Τουρκίας και προτάσεις για περιθωριοποίησή της από ευρωπαίους – αλλά και οργισμένες αντιδράσεις από τουρκικούς λογαριασμούς.

Λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στο twitter εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του προς το Εμανουέλ Μακρόν και το γαλλικό λαό:

«Οι προσωπικές προσβολές κατά του προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη, τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη. Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμανουέλ Μακρόν και στον γαλλικό λαό, που θρηνεί ακόμη ένα φρικτό έγκλημα».

Νωρίτερα το Bloomberg έγραφε: