Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

«Φυσικά και μπορούμε να επιβιώσουμε εκτός ΕΕ» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας σε επιχειρηματικούς ηγέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσθεσε πως «η παρούσα κατάσταση δεν είναι αρκετή για τη Βρετανία»

«Φλερτάροντας» με τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματός του, ανέφερε πως δεν έχει «κανένα συναισθηματικό δέσιμο με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωση», όπως μεταδίδει το CNBC.

Την Τρίτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αποστείλει γράμμα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, περιγράφοντας οριστικά τις απαιτήσεις του. Το καλοκαίρι ο Ντέιβιντ Κάμερον κατηγορήθηκε πως δεν ήταν σαφής σχετικά με το τι ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Όπως σχολιάζει το CNBC, αν και το Brexit φάνταζε εξωπραγματικό πριν από λίγο καιρό, τώρα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την πραγματικότητα, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως οι Βρετανοί επιθυμούν να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Ωστόσο, οι Βρετανοί επιχειρηματίες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες του για την πορεία της οικονομίας σε περίπτωση Brexit.

Πάντως δημοσίευμα της εφημερίδας The Times υποστηρίζει πως ο Βρετανός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα τον Ιούνιο του 2016, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει το γραφείο του Κάμερον.