Ευρώπη

Κομισιόν: Ερωτήματα στους προμηθευτές για την εκτόξευση των τιμών στο φυσικό αέριο

  • newsroom


Όπως δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η απόφαση της Gazprom να περιορίσει την τροφοδοσία σε φυσικό αέριο, παρά την αύξηση της ζήτησης, θεωρείται προκλητική

Ερωτήματα στους προμηθευτές για την εκτόξευση των τιμών στο φυσικό αέριο έθεσαν οι ρυθμιστικές Αρχές της Κομισιόν, μετά την απόφαση της Gazprom να περιορίσει την τροφοδοσία σε φυσικό αέριο, παρά την αύξηση της ζήτησης.

Όπως δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η απόφαση αυτή που έλαβε ο κολοσσός φυσικού αερίου της Ρωσίας, θεωρείται προκλητική.

Μέχρι στιγμής, η ρωσική Gazprom δεν έχει απαντήσει.

«Έχουμε απευθύνει ερωτήσεις σε αρκετούς προμηθευτές ενέργειας στον τομέα αυτόν. Λάβαμε πολλές απαντήσεις, αλλά ακόμα περιμένουμε άλλους, περιλαμβανομένης της Gazprom. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα στοιχεία από αυτούς για να προχωρήσουμε την ανάλυσή μας», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επίσης, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ πρόσθεσε ότι το θέμα των υψηλών τιμών της ενέργειας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κομισιόν.

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο για mega-yacht μαρίνα στην Κέρκυρα

Πληθωρισμός «τέρας»: 5,1% τον Δεκέμβριο

Βρετανία: Κερδισμένη η λίρα από ενδεχόμενη παραίτηση Τζόνσον