Είναι ακόμα πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα έως τις 20 Αυγούστου, εκτίμησε κατά την σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποιηση των δηλώσεων του εκπροσώπου της Σουηδίας στο ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα το φθινόπωρο.
“Όπως είπε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, η συμφωνία είναι πιθανό να επιτευχθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα”, επανέλαβε η εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση.
Η κυρία Αντρέεβα χαρακτήρισε την πρόοδο στις συνομιλίες «ικανοποιητική» και δήλωσε ότι αναμένεται αύριο το απόγευμα συνομιλία μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων των Θεσμών, όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.
Ήδη γράφεται το προσχέδιο του μνημονίου που θα συνοδεύει το πρόγραμμα της Ελλάδας, ενημέρωσε ακόμα η Μίνα Αντρέεβα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα από την Γερμανία που κάνουν λόγο για συμφωνία – γέφυρα: «Κανείς δεν έχει καλύτερη ενημέρωση για την εργασία των τεχνικών κλιμακίων από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.