«Δεν πρόκειται να καταργηθεί η υποχρεωτική απομόνωση για τους πολίτες που μολύνονται με κορωνοϊό», δήλωσε κατηγορηματικά ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

Ένα ενδεχόμενο, στο οποίο, όμως, τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει αναφορά ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Αντρέα Κόστα. Tα κρούσματα χθες σε όλη την χώρα ήταν 56.386, με ημερήσια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία κατά 137 ασθενείς. «Σε εβδομαδιαία βάση, τα κρούσματα έφτασαν τα 504 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, ενώ πριν από επτά ημέρες ήταν 310. Πρόκειται για σημαντική αύξηση, η οποία θα συνεχιστεί, όπως συνέβη και στην Πορτογαλία», τόνισε ο Σίλβιο Μπρουζαφέρο, πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η κυβέρνηση Ντράγκι εμφανίζεται προσεκτική λόγω της νέας αύξησης των περιστατικών. Στις 30 Ιουνίου λήγουν τα μέτρα που αφορούν την χρήση μάσκας σε χώρους εργασίας. «Όλα δείχνουν ότι θα υπογραφεί νέα απόφαση, βάσει της οποίας, στα γραφεία θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας, σε όλες τις περιπτώσεις όπου η απόσταση ανάμεσα στον ένα εργαζόμενο και στον άλλον, είναι μικρότερη των δυο μέτρων», γράφει η la Stampa.

 

Διαβάστε περισσότερα στην Deutsche Welle