search icon

Ευρώπη

Λεμέρ: Ο Μακρόν χρειάζεται πλειοψηφία όχι συνασπισμό

«Πιστεύω πως δεν είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια πλειοψηφία σε στυλ παζλ, που να αποτελείται από μικρά κομμάτια τα οποία θα πρέπει διαρκώς να αναπροσαρμόζουμε» δήλωσε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα περάσει τις δύο επόμενες εβδομάδες προσπαθώντας να πείσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είναι κατά του σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να σχηματισθεί ένας συνασπισμός μεταξύ κομμάτων διαφορετικών τάσεων ώστε να μπορέσει ο Μακρόν να παραμείνει στην εξουσία, ο Λεμέρ δήλωσε: “Πιστεύω πως δεν είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια πλειοψηφία σε στυλ παζλ, που να αποτελείται από μικρά κομμάτια τα οποία θα πρέπει διαρκώς να αναπροσαρμόζουμε”.

Ο Λεμέρ δήλωσε ακόμη πως θέματα που συχνά συνδέονται με την πολιτική αριστερά, όπως η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα διαδραματίσουν ρόλο κλειδί στις επόμενες δύο εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί τελικά πληρώνουμε τόσο ακριβά ρεύμα και φυσικό αέριο (pic)

REDS: Πώς προχωρούν τα πλάνα για Μαρίνα Αλίμου, Γούρνες Ηρακλείου και Cambas Project στην Παλλήνη

Προσεχώς έργο «οι Μπάκοι μηντιάρχες», το… ψόφιο ομόλογο, οι μηνύσεις για το Mothercare και η «ψυχρασία» των χρηματιστών

 

Exit mobile version