«Η Μαρίνα Αλίμου είναι ένα έργο πνοής με πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένα κεφάλαια. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να προχωρήσουμε με τις οικοδομικές άδεις».

Αυτό ανέφερε από το βήμα του forum των Δελφών ο διευθύνων σύμβουλος της R.E.D.S. κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης αναφορικά με το project για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της Μαρίνας Αλίμου, κατόπιν της παραχώρησης που έχει αναλάβει από πέρυσι η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για 40+10 χρόνια σε μια επένδυση που θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

«Σε αυτή τη φάση έχουμε προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις της προηγούμενης κατάστασης, η παραχώρηση ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους, στα τέλη Ιουνίου του 2021 καταθέσαμε το masterplan και είμαστε τώρα εν αναμονή της ΚΥΑ. Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι το Μάρτιο του 2023 ξεκινάμε την κατασκευή και στα μέσα του 2025 θα είναι η ολοκλήρωση του έργου. Η Μαρίνα Αλίμου- όπως και άλλα έργα που έχουν δρομολογηθεί από άλλες εταιρείες- αλλάζει συνολικά την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Βλέπουμε όλη την Αθήνα να αλλάζει προς το καλύτερο».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στη μαρίνα Αλίμου θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων ζώνη καταστημάτων και εστιατορίων, ξενοδοχείο, προβλήτα, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, πύργος διοίκησης και ελέγχου της μαρίνας, πάρκινγκ 850-1.000 θέσεων.

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και στο άλλο μεγάλο σχεδιαζόμενο έργο της εταιρείας για το Cambas Project, άνω των 200 εκατ. ευρώ, στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη, όπου πρίν από δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε από την Deloitte η επικαιροποίηση της μελέτης για το business plan. O κορμός της επένδυσης παραμένει ως έχει με κτίρια γραφείων, μουσεία, εστίαση, εμπορικούς χώρους, ένα μικρό ξενοδοχείο 20 δωματίων και χώρους πολιτισμού «που θα αναβιώσουν την εικόνα του παλιού Καμπά».

Επιπλέον, τον περασμένο Δεκέμβριο η R.E.D.S. πλειοδότησε στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του ακινήτου της πρώην Βάσης Γουρνών στο Ηράκλειο της Κρήτης, «ένα από τα καλύτερα ακίνητα στην Ελλάδα. Το χρονοδιάγραμμα των αναπτύξεων είναι από 5 έως 7 χρόνια. Ιδανικά θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μέσα στην πενταετία. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να ολοκληρώσουμε την αγορά του ακινήτου εντός του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα προχωράμε και με το θέμα των επιμέρους μελετών για το τί ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι αναπτύξεις μέσα στο ακίνητο».

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι το project των Γουρνών σηματοδοτεί και την πρώτη φάση των μεγάλων αναπτύξεων όπου θα επικεντρωθεί η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και «δεν σκοπεύουμε να κοιτάξουμε και άλλες επενδύσεις για τον επόμενο ενάμιση χρόνο», με δεδομένα το μέγεθος και τη σημασία των εν λόγω έργων. Επιπλέον, η R.E.D.S. διαχειρίζεται περισσότερα από 230 ακίνητα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για τα οποία «θα πρέπει να εξετάσει και την ωρίμανση- μεγιστοποίηση των υπεραξιών για τον όμιλο και τους μετόχους».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Όμιλος Quest του Θ. Φέσσα δίνει €1,4 εκατ. από τα κέρδη του και σε 1.300 εργαζομένους του

Πώς θα απαλλαγείτε από τον φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Γιατί τελικά πληρώνουμε τόσο ακριβά ρεύμα και φυσικό αέριο (pic)