Ευρώπη

Μέρκελ: Όχι στην εξομoίωση όσων έχουν κάνει τεστ με όσους έκαναν εμβόλιο

  • newsroom


Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια που παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας

Η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα (26/4/2021) ότι στη συζήτηση ομοσπονδίας – κρατιδίων σχετικά με την επιστροφή των ελευθεριών, όσοι έχουν κάνει τεστ δεν πρέπει να εξομοιωθούν με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Σε διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι «αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ. Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια που παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Επομένως δεν μπορούν να εξομοιωθούν».

Σύμφωνα με συμμετάσχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις του προεδρείου του CDU, ο πρόεδρος του κόμματος Άρμιν Λάσετ έκανε λόγο στην αρχή «για τη θετική εξέλιξη των εμβολιασμών».

Κατά τη Bild, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε στη διαδικτυακή συνεδρίαση ότι «οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και της υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών».

Εξάλλου, η εντεταλμένη για θέματα Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αναφέρθηκε διεξοδικά «στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού», διότι όπως διευκρίνισε «δεν λειτουργεί με συμβατικούς τρόπους».

Διαβάστε ακόμη

Μειωμένα ενοίκια: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις covid Μαρτίου

Τέλος στο κυνήγι των μετρητών από την Εφορία

Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Κάνει το Ιόνιο… Καραϊβική

 

Απόρρητο Απόρρητο