Ένα ιδιότυπο lockdown με απαγόρευση δύο εβδομάδων μετά τα Χριστούγεννα στις συγκεντρώσεις ανθρώπων σε εσωτερικούς χώρους εξετάζει η Αγγλία για να επιβραδύνει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, όπως αναφέρουν οι Times.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν έχει εγκρίνει το σχέδιο και οι σύμβουλοι περιμένουν περισσότερα στοιχεία για το νέο στέλεχος, ανέφερε η εφημερίδα. Ο Τζόνσον θέλει να εκτιμήσει τον αντίκτυπο των μέτρων που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και είναι ανοικτό το αποτέλεσμα της εκτίμησής του είτε προς την αυστηροποίηση είτε προς τη διατήρηση των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας θα συγκαλέσει επίσης την υψηλού επιπέδου επιτροπή έκτακτης ανάγκης, γνωστή ως Cobra, αυτό το Σαββατοκύριακο για να οριστικοποιήσει τα μέτρα στήριξης για τη βιομηχανία φιλοξενίας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει δει τις κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων να πέφτουν κατακόρυφα.

Το lockdown επιστρέφει στην Ολλανδία 

Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ένα «αυστηρό» lockdown για τα Χριστούγεννα, καθώς αναμένεται ότι θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, πλην των απολύτως απαραίτητων, μετά από φόβους για την εξάπλωση της της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, όπως μετέδωσαν ολλανδικά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας συσκέπτεται σήμερα, με τους ειδικούς στον τομέα της Υγείας, που έχουν συστήσει τη διακοπή της λειτουργίας όλων των μη απολύτως απαραίτητων καταστημάτων, σχολείων, μπαρ, εστιατορίων, αλλά και άλλων χώρων δημόσιας συγκέντρωσης προσώπων.

Η εθνική τηλεόραση NOS και το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλέστηκαν κυβερνητικές πηγές, μεταδίδοντας ότι μία συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, θα πραγματοποιηθεί στις επτά το απόγευμα (τοπική ώρα), μόλις λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση ενός μερικού λοκντάουν.

Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας δεν σχολίασε σχετικά με τα προτεινόμενα μέτρα, αλλά και την ώρα πραγματοποίησης της συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Στάσσης: Μέσα στο 2022 η ΔΕΗ θα πουλάει ρεύμα στα Βαλκάνια

Έλον Μασκ: Το (πιο αμφιλεγόμενο) Πρόσωπο της Χρονιάς μίλησε στους Financial Times

Ο εμβληματικός χρυσοχόος αφηγείται ιστορίες με Έλληνες διάσημους και τη Σάρον Στόουν