Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελβετία μειώθηκε από 0,3% σε 0% τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (BFS) σήμερα Δευτέρα. Ο συνολικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 107,5 μονάδες, χωρίς να παρουσιάζει καμία μεταβολή σε σχέση με τον Μάρτιο.

Ενώ το κόστος αυξήθηκε για τα είδη ένδυσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αεροπορικά ταξίδια και τα είδη προσωπικής φροντίδας, μειώθηκε για τα ξενοδοχεία εσωτερικού, τα πακέτα διακοπών και τους ορεινούς σιδηρόδρομους.

Ο δομικός πληθωρισμός ο οποίος δεν περιλαμβάνει ευμετάβλητες συνιστώσες, όπως η ενέργεια και τα νωπά τρόφιμα, αυξήθηκε κατά 0,1% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 0,6% σε ετήσια βάση. Ο εναρμονισμένος δείκτης αυξήθηκε κατά 0,7% σε μηνιαία βάση και 0,3% από τον Απρίλιο του 2024.

Διαβάστε ακόμη 

Αμερικανική νάρκη για την ελληνική φέτα- Ζητάνε από την Ευρώπη κατάργηση της ένδειξης ΠΟΠ

Ρεύμα: Το… θαύμα κράτησε μια μέρα, τώρα «εκτόξευση» κατά 151% (pic)

Ο Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής βίας για την προσάρτηση της Γροιλανδίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα